STUDY OF THE PERFORMANCE OF FOOD OUTLETS UNDER CURRENT CONDITIONS

Authors

  • D. І. Malkov National University of Water and Environmental Engineering, Rivne

Keywords:

food outlets, population, quality of services, services, consumer, market.

Abstract

The author of the article argues Top 10 of food outlets in Ukraine. The article presents marketing investigation on the example of Lviv region and defines three top food outlets, i.e. Puzata Khata, Celentano andMcDonald’s. The research argues the necessity to improve performance of the outlets and revels problems, detected in the process of the investigation, i.e.an optimal air temperature in the buildings, speed of services, cleaning of tables from chewing gums, etc. The work makes systematization of the tendencies of catering market development, including the market saturation; increase of the number of chain outlets; expansion of the market segment by means of "fast food" outlets; capability of new outlets with an individual approach to consumption and unique dishes to enter the market.

Author Biography

D. І. Malkov, National University of Water and Environmental Engineering, Rivne

Post-graduate Student

References

Білоброва М. А. Сучасні тенденції розвитку сфери громадського харчування Калінінградського регіону / Білоброва М. А., Саричева К. Е. // Молодий вчений. – 2015. – № 10.2. – С. 97–100.

Гладских Е. Бум концептуальных ресторанов заканчивается. Что дальше? [Электронный ресурс] / Гладских Е. – Режим доступа : https://delo.ua/lifestyle/sytnyj-god-obzorrestorannogo-

rynka-329410/

Єрошек Р. Почему 30% ресторанов закрываются уже через год [Электронный ресурс] / Єрошек Р. – Режим доступа:

https://delo.ua/business/pochemu-30-restoranov-zakryvajutsja-uzhe-cherezgod-325221 (Дата звернення: 19 листопада, 2016 р.) 4. Малиновська О. Ю. Сучасні тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні [Електронний ресурс] / Малиновська О. Ю. // Географія та туризм. – 2014. – Випуск 28. Режим доступу: http://tourlib.net/statti_ukr/malynovska.htm

Момот В. М. Способи управління якістю на підприємствах ресторанного типу / В. М. Момот, В. В. Нежурко // Економіка та управління підприємствами машинобудівної галузі: проблеми теорії та практики. – 2013. – № 3 (15). – С. 71–78.

Науменко М. О. Шляхи забезпечення якісного обслуговування споживачів на підприємствах ресторанного господарства / М. О. Науменко // Вісник економіки транспорту і промисловості. – 2013. – № 36. – С. 179–181.

Погайдак А. Б. Управління якістю послуг у контексті підвищення якості життя / А. Б. Погайдак // Сталий розвиток економіки - 2012. – № 1 (11). – С. 41–48.

П’ятницька Г. Т. Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні / Г. Т. П’ятницька // Вісник КНТЕУ. – 2010. – № 8. – С. 24–32.

Яшина О. В. Особливості розвитку ресторанного господарства в Україні / О. В. Яшина // Вісник Львівської комерційної академії. – 2013. – № 38. – С. 137–141.

Issue

Section

Статьи