ДОСЛІДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ

D. І. Malkov

Анотація


Автором обґрунтовано ТОП 10 основних закладів громадського харчування України. Проведено маркетингове дослідження на прикладі Львівської області та виявлено основні три заклади громадського харчування: Пузата хата, Челентано та Макдональдс. Виявлено необхідність в покращенні якості роботи закладів. Розкрито проблеми, які були виявлені в процесі дослідження: наявність оптимальної температури повітря в приміщенні, швидкість обслуговування, прибирання столів від жувальних гумок та ін. Систематизовано тенденції розвитку ринку громадського харчування, серед яких насиченість даного ринку; зростання кількості мережевих підприємств; розширення сегменту ринку за рахунок закладів «швидкого харчування»; можливість виходу на ринок нових закладів, із індивідуальним підходом до споживача та унікальними стравами.


Ключові слова


заклади громадського харчування; населення; якість обслуговування; послуги; споживач; ринок.

Повний текст:

PDF

Посилання


Білоброва М. А. Сучасні тенденції розвитку сфери громадського харчування Калінінградського регіону / Білоброва М. А., Саричева К. Е. // Молодий вчений. – 2015. – № 10.2. – С. 97–100.

Гладских Е. Бум концептуальных ресторанов заканчивается. Что дальше? [Электронный ресурс] / Гладских Е. – Режим доступа : https://delo.ua/lifestyle/sytnyj-god-obzorrestorannogo-

rynka-329410/

Єрошек Р. Почему 30% ресторанов закрываются уже через год [Электронный ресурс] / Єрошек Р. – Режим доступа:

https://delo.ua/business/pochemu-30-restoranov-zakryvajutsja-uzhe-cherezgod-325221 (Дата звернення: 19 листопада, 2016 р.) 4. Малиновська О. Ю. Сучасні тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні [Електронний ресурс] / Малиновська О. Ю. // Географія та туризм. – 2014. – Випуск 28. Режим доступу: http://tourlib.net/statti_ukr/malynovska.htm

Момот В. М. Способи управління якістю на підприємствах ресторанного типу / В. М. Момот, В. В. Нежурко // Економіка та управління підприємствами машинобудівної галузі: проблеми теорії та практики. – 2013. – № 3 (15). – С. 71–78.

Науменко М. О. Шляхи забезпечення якісного обслуговування споживачів на підприємствах ресторанного господарства / М. О. Науменко // Вісник економіки транспорту і промисловості. – 2013. – № 36. – С. 179–181.

Погайдак А. Б. Управління якістю послуг у контексті підвищення якості життя / А. Б. Погайдак // Сталий розвиток економіки - 2012. – № 1 (11). – С. 41–48.

П’ятницька Г. Т. Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні / Г. Т. П’ятницька // Вісник КНТЕУ. – 2010. – № 8. – С. 24–32.

Яшина О. В. Особливості розвитку ресторанного господарства в Україні / О. В. Яшина // Вісник Львівської комерційної академії. – 2013. – № 38. – С. 137–141.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.